Menu

Clevr Nieuws

 • 05/12/2017

  willis building in de media

  Afgelopen donderdag hebben Gazet Van Anwerpen en Het Nieuwsblad een artikel gepubliceerd over de willis building.

  Lees het volledige artikel hier.

 • 27/11/2017

  Thermia Case Story - The willis building

  De willis building haalt de energie die ze nodig heeft uit de grond aan de hand van een Koude Warmte Opslag systeem (KWO). Deze KWO in combinatie met een geothermische warmtepomp zorgt voor een NUL uitstoot. Er zullen dus geen fossiele brandstoffen worden gebruikt. De nodige elektriciteit wordt opgewekt met PV panelen.

  De geothermische warmtepomp die gebruikt werd is van het Zweedse merk Thermia. Dit is ook onze partner voor geothermische warmtepompen in residentiële woningen. Thermia heeft een artikel gepubliceerd over het duurzame concept van de willis building.

  Lees hier het artikel.

 • 22/09/2017

  Clevr Opendeurweek, bekijk onze video

  Bezoek onze Clevr opendeurweek van vrijdag 22 september tot zondag 1 oktober. Wij zijn open op vrijdag van 16u tot 19u, weekend van 10u tot 17u en maandag tot donderdag van 14u tot 17u.

   

 • 12/09/2017

  Bouwen aan Vlaanderen - The willis building

  Sinds mei 2017 hebben Belcotec en Clevr hun intrek genomen in hun gloednieuw hoofdkantoor in Geel... In de vierde editie van Bouwen aan Vlaanderen zal een artikel over de willis building verschijnen.

  Lees het hier

 • 03/07/2017

  The willis building is up and running

  Ontdek hoe het innovatiecentrum van Clevr en Belcotec vorm kreeg op het Innovatiecampus Geel.

  Deze ambitieuze campus combineert onderwijs, opleidingen en werkgelegenheid. We tonen dan ook met veel trots hoe de willis building als pionier verrees op deze innovatie hotspot

   

 • 30/05/2017

  Opening innovatie campus

  Gisteren opende de innovatie campus in Geel officieel de deuren. Op de campus zullen hoogtechnologische en innovatieve bedrijven zich vestigen. Met Thomas More en KU Leuven als naaste buur, krijgen ook studenten hier een plaats. Het hoofddoel is het delen en doorgeven van kennis.

  Clevr en Belcotec ontvingen, als eerste bewoner van de innovatie campus, alle genodigden op een persmoment.

  Lees hier meer

  Bekijk hier de video

 • 27/04/2017

  Het is bijna zo ver!

  Morgen ruilen wij onze vertrouwde werkplek op de Goormansdijk te Dessel in voor ons nieuwe kantoor.

  Vanaf 2 mei 2017 zijn wij bereikbaar op het volgende adres:
  Clevr BVBA
  Kleinhoefstraat 8
  2440 Geel

  Als gevolg van deze verhuis zal ook onze telefoonnummer wijzigen: 014 75 10 03. Onze overige gegevens zoals e-mail en fax blijven ongewijzigd.

 • 28/02/2017

  Clevr bouwt!

  Vanaf 01/05/2017 kan je onze nieuwe kantoren en showroom bewonderen. Clevr is de eerste ambassadeur van het nieuwe innovatiepark naast de campus Thomas More en KUL in Geel.

  Waar een willis is een weg!

  Een voortrekkersrol, pionierschap, ... geloven in innovatie. Enkele gedachten die we koppelen aan het concept voor het nieuwe gebouw van Belcotec en Clevr.

  Ontdek het hier.

 • 01/02/2017

  Bedankt voor uw bezoek!

  Het Clevr-team dankt alle bouwers, verbouwers en andere geïnteresseerden die
  onze stand bezocht hebben op de Bouw&Reno beurs in Antwerpen en Bouwinnovatie
  in Hasselt.

 • 20/01/2017

  Infosessies energie en technieken

  Op vraag van Bouwunie geeft Clevr infosessies over energie en technieken op Bouw en Reno in Antwerpen.

 • 10/01/2017

  Bezoek onze pop-up stand op Bouwinnovatie in Hasselt

  Dit jaar kan u ons op Bouwinnovatie in Hasselt terugvinden in onze Clevr pop-up stand op de beursstand van GeBa interieur.

  Waar?

  Ethias Arena & Grenslandhallen
  Gouverneur Verwilghensingel 70 
  3500 Hasselt

  Wanneer?

  Vrijdag 20 januari van 15u00 tot 21u00
  Zaterdag 21 januari van 10u00 tot 19u00
  Zondag 22 januari van 10u00 tot 19u00
  Vrijdag 27 januari van 15u00 tot 23u00 (nocturne!)
  Zaterdag 28 januari van 10u00 tot 19u00
  Zondag 29 januari van 10u00 tot 19u00

 • 04/08/2016

  Investeren in zonnepanelen blijft nog steeds een goed idee!

  Een moeilijk te geloven uitspraak, zeker sinds de definitieve beslissing is gevallen dat eigenaars van zonnepanelen een bijdrage zullen moeten leveren voor het gebruiken van het elektriciteitsnet en er geen groenestroomcertificaten meer zijn.

  Vanaf 1 juli 2015 moeten alle eigenaars van zonnepanelen, met een installatie kleiner dan 10kW en met terugdraaiende teller, een netvergoeding betalen die gebaseerd is op het vermogen van de omvormer(s). De tarifering per kW wordt bepaald door de netbeheerder maar schommelt tussen de €70 à €110 per kW vermogen van de omvormer(s).

  Installaties die gekeurd werden voor 14 juni 2015 konden nog rekenen op groenestroomcertificaten, ook hier is dus een einde aan gekomen.

  Al deze nieuwe maatregelen maken dat het plaatsen van zonnepanelen in vraag wordt gesteld! Niettegenstaande zijn er ook nieuwe voordelen ontstaan;

  De kostprijs van installatie is namelijk de afgelopen jaren behoorlijk in prijs afgenomen. Waar enkele jaren geleden een installatie van €6/Wp geen bijzondere prijs was, ligt nu de prijssetting eerder rond € 1,5/ Wp! Voor een doorsnee installatie van 5kWp betekent dit een investering van € 7500 (vroeger € 30000!!)

  De technologische evolutie in de productie van zonnepanelen staat ook niet stil. Dit maakt dat het rendement per zonnepaneel op enkele jaren tijd ook verdubbeld is! (van pakweg 150Wp naar 300Wp of van een efficiëntie in de grootteorde van 8% naar 16%). Er is dus minder effectieve oppervlakte nodig om dezelfde productie te bekomen!

  Voor de nieuwbouw, waar een investering in groene energie bijna niet te ontwijken valt, is het zonnepaneel zeker een goede keuze. De impact op het E-peil is behoorlijk groot (plusminus 1 E-peilpunt per paneel). Daalt het E-peil onder de 30, dan is er een korting van 50% op de onroerende voorheffing gedurende 5 jaar (onder E-20 zelf 100% korting). Met hetgeen je hier uitspaart is de installatie van je zonnepanelen betaald…

  Wat bestaande gebouwen betreft geldt nog steeds, bij woningen ouder dan 10 jaar, een verlaagd BTW tarief van 6%. Bedenk ook dat de herverkoopwaarde van de woning zal stijgen door de aanwezigheid van een installatie van zonnepanelen. Indien je de vergelijking maakt tussen een investering in pv-panelen en de huidige rente van het spaarboekje zal u snel ontdekken wat het interessantste is.

 • 04/08/2016

  Is een warmtepomp iets voor uw woning?

  Clevr helpt je alvast met dit vraagstuk! Lucht/water of bodem/water, telkens wordt er warmte onttrokken aan het omgevingsmedium en afgegeven aan het water dat instaat voor de centrale verwarming en de sanitair warmwaterproductie.

  Je kan echter niet langs de grotere investeringskost heen kijken van warmtepompsystemen t.o.v. bijvoorbeeld een ‘klassieke’ gaswandketel. De rendabiliteit (en dus ook het terugverdieneffect) van een warmtepomp is gebaseerd op zijn sterke punten;

  - Laag energieverbruik (t.g.v. hoog rendement > 300%),
  - Lange levensduur (+ 15 jaar),
  - Onderhoudsvriendelijk,
  - Gunstig effect op E-peil,
  - Mogelijkheid tot passieve koeling van een bodem/water warmtepomp.

  Een dure bodem/water (geothermische) warmtepomp of een goedkopere en haalbaardere lucht/water warmtepomp? Voor heel wat mensen is dit een uitgemaakte zaak, maar op basis van welke argumenten?

  Er zijn 3 belangrijke parameters die we moeten aanhalen om een correct beeld te vormen n.m. investeringskost en rendement.

  De perceptie bestaat dat de Investeringskost in geothermie haast onoverkomelijk is en al snel €25.000 overstijgt, dit klopt niet! Het verwarmingsvermogen dat nodig is in de doorsnee moderne nieuwbouw, is de laatste jaren sterk gedaald met als gevolg dat de capaciteit (en kost) van de boringen en de warmtepomp ook beperkt zijn. De doorsnee kost van een geothermische warmtepomp inclusief boringen ligt rond de €15.000.  De investeringskost van een geothermische warmtepomp ligt wel nog steeds hoger dan die van een lucht/water warmtepomp. Voor eenzelfde doorsnee moderne nieuwbouwwoning mag je een kost van rond €9.000 rekenen voor een lucht/water warmtepomp.

  Bij het rendement (en dus ook de verbruikskost) van warmtepompen wordt er vaak gegoocheld met factoren en waardes. De meest bekende factor bij warmtepompen is de COP (coefficient of performance), dit is de verhouding tussen het opgenomen en afgegeven vermogen.  Deze waarde wordt voor een lucht/water warmtepomp weergegeven bij +2°C buitentemperatuur en +35°C warmwaterproductie, voor een bodem/water warmtepomp liggen deze waardes respectievelijk op 0°C buitentemperatuur en 35°C warmwaterproductie. Doorgaans ligt de COP van een lucht/water warmtepomp rond de 3.3, deze voor een bodem/water warmtepomp rond 4.4. Een belangrijke factor voor warmtepompen is evenwel de SPF (seasonal performance factor). De SPF geeft de prestatie van de warmtepomp weer gedurende het ganse jaar, met schommelende invloeden van buitentemperatuur, productie van sanitair warm water, etc. Hier wordt echter het verschil tussen beide types warmtepompen groter met respectievelijk SPF factoren in grootteorde 3.0 voor de lucht/water en 4.8 voor de bodem/water.

  Vaak wordt een warmtepomp gecombineerd met pv-panelen, een interessante combinatie die maakt dat het elektrische verbruik van de woning (waarin een groot aandeel is weggelegd voor de  warmtepomp) gecompenseerd wordt door eigen productie. De capaciteit van de pv-installatie is m.a.w. afhankelijk van het type warmtepomp. Wordt er een volledige dekking van elektrisch verbruik voorzien, zal de pv-installatie zwaarder (en dus iets duurder) uitvallen bij een lucht/water warmtepomp.

  Al dan niet een warmtepomp gebruiken en bepalen welk type het beste voor jouw woning zou kunnen geschikt zijn is sowieso een vraagstuk dat we steeds dienen te bespreken.